2013. március 17., vasárnap

Kötelező szépészkedés


előtte
Március 15. Három napos ünnep. Normális estben ilyenkor minket nem lehet itthon találni. Egy hete kiabálja a média, hogy ez a hétvége rendkívüli lesz, rég nem látott havazás fog a nyakunkba zúdulni. Főnök elhitte, kirándulás helyett bejelentett a fodrászhoz.
Utálom! Gyűlölöm! Ilyenkor egy órán keresztül az asztalhoz kötözve, mozdulatlanul kell állni, miközben Ági olyan helyekre is nyúlkál rajtam, amit egy kutyának sem engedek meg! Fülemből tépkedi a szőrt, ujjaim között matat az olló hegyével, körmeimet vagdossa, hiába kiabálok, csak nevet rajtam.
Miután ledózerolja rólam a bundámat, zuhany alá kényszerít. Büdös samponnal lesz tele szemem szám. Hajszárítójától lebeg a fülem, előre hátra bodorítja hátamon a maradék szőrt. Mindig utána kell igazítani, sosem sikerül elsőre a vágás. Ez a legunalmasabb. Mustrál, forog körülöttem, ide-oda csattog az ollójával. Persze addigra már ott tüsténkedik a következő áldozat, akire figyelnem kell, nehogy nekem támadjon és mindezt úgy, hogy ki vagyok pányvázva. Morgásom ilyenkor nagyon határozott, mindenkit sikeresen távol tartok magamtól.
Főnök, ha nem érkezik időben, Ági bezár egy ketrecbe, helyemre a következő nyomorult kerül. Jó látni, hogy addigra elveszíti azt a nagy mellényét, amit velem szemben mutatott, farkát maga alá csapva remegve nyüszög a szőrnyíró alatt .
Ma ez várt rám. Szakadt a hó, vízszintesen süvöltött a fagyos szél, senki nem merészkedett ki. Reméltem, hogy Főnök megszán, nem hajt ki abba a cudar világba, vagy legalábbis nem jutunk el a fodrászatig, hogy megint végigéljem a fenti tortúrámat. Sajnos odaértünk, Ági már ott állt, készen a nyúzásomra. Sikerült túlestem a megpróbáltatásokon.
Otthon ilyenkor naccsága mindig lelkesen szagolgat, símogat, élvezi a selymes puha illatos bundámat. Nem is sejti, mennyi gyötrelembe került ez nekem!

utána

http://www.facebook.com/totovalazuton

1 megjegyzés: