2013. október 6., vasárnap

Vasadi Lovaskupa



Ekkora felfordulást sem láttam még! Erika meghirdette szombatra a Vasadi Lovaskupát. Boldog boldogtalan jelentkezett rá, harmincnyolc gyerek jelölte magát. Namármost ennek a harmincnyolc gyereknek is legjobb esetben van egy anyja és egy apja. Ezekhez csatlakoztak a nagyszülők, akik szülők a négyzeten, valamint a testvérek. Szóval szombatra kicsi lett a lovarda.





A büfé körül jó volt tanyázni, sajnos Chili, Bandi és Málna is ott tolakodott, sokkal erőszakosabbak nálam. Szerencsére ezt mások is észrevették, Chilit és Bandit bezárták a boxba, több morzsa jutott.
Főnök és Naccsága nemigen ért rá velem foglalkozni, segítettek a szervezésben, szabadon garázdálkodhattam.


A versenyre a Mandala csapat hozott magának saját lovat, Karnevált, akit a hátsó karámban helyeztek el. A szélső karámot kijelölték verseny előtti gyakorlónak, ezzel felborult a megszokott rend, mindegyik ló új helyre került. Ezt pont Milli - aki nem is dolgozott a versenyen -, tűrte a legkevésbé. Vili helyére száműzve folyamatosan replikázott. Vágtatott kőrbe, majd átugrotta a kerítést, hogy visszafoglalja régi helyét és az ott gyakorlatozókat próbálta kikergetni.


Leonidaszt nem is láttam máshol, csak valaki ölében szunyókálni.


Szegény lovakat nagyon sajnáltam. Egész nap rángatták őket. Voltizs fel, voltizs le. Nyereg fel, nyereg le. Gyerek fel, gyerek le. Vilin délutánra látszott, ha nem irányítanák, akkor is vakon nyomná az osztálylovaglás útvonalát.


Azért ma is lement a nap, kihirdették az eredményeket. A győztesek nevettek, a vesztesek az anyukájuk vállán zokogtak, de mindannyian haza mentek. A lovak extra adag vacsorát kaptak, az én pocakom is dagadt. Rendben volt ez a nap.


http://www.facebook.com/totovalazuton

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése