2014. július 21., hétfő

Újra a rodeón.



Tavaly már voltunk kint és pazar volt a műsor, sőt a kaja is, idén is ezt vártuk.

Azzal kezdődött, hogy a rendezvény melletti telek tulajdonosa kirakott az út szélére egy táblát, hogy a parkolás itt van és ötszáz forint. Nyugtát is adtak, amin cukorka árusításra szóló pecsét volt. Főnök agya bedurrant. A pénzszedő gyerek fejvesztve rohant, adta vissza a pénzt.






Természetesen lehetett ingyen is parkolni, sőt árnyékban. A programfüzet szerint már menni kellett volna a műsornak, de csak pár ember lézengett. Igaz harmincöt fok hőség tombolt, a lovak a fák alá húzódtak. Néhány lovas a pályán szórakoztatta magát unaloműzésként, mi elnyaltunk egy fagyit.



Aztán csak csak beszállingózott a nép, indult a műsor. A cuttingon lányok győztek, a hordókerülésen viszont az egy szem lány lova még a karámba sem volt hajlandó belépni.
Kicsit vontatottan haladt az idő, állandóan vonultunk egyik karámtól a másikig, mindegyik bemutató máshova volt kiírva, köztük fél, egy órás szünetekkel.







A táncosok három részletben tudták leadni a műsorukat, valahova folyton eltűnt az áram.

Naccságát lenyűgözte az egyik bemutató, a ló szár nélkül, lovasa minden gondolatát kitalálta és végrehajtotta.







A rodeó pálya köré hatalmas szalmabálákból építettek lelátót. Felkapaszkodtunk a tetejére, sikerült egy nagyon kényelmes vackot kaparnom magamnak. A ridereket bemutatták, közös ima, elkezdődött a nap fénypontja.









Na a bikák nem változtak. Ugyanazok a tavalyi ugrálós állatok, hányták le magukról a lovasokat. Végtelen hosszú az a nyolc másodperc egy táncoló bika hátán. Talán két ridernek sikerült fennmaradnia, a többiek ha szerencsések voltak, nem a mentőautóban végezték. A bikáknak nem akaródzott lemenni a porondról, a "bohócok" mindent megtettek, a visszahajtásuk néha mégis unalmasan hosszúra sikerült.






Utolsóként a tulaj apró fia mutatta meg magát egy borjú hátán. Na szegény! Ő is mellettünk a mentőautóban végezte. Gyorsan rendbe hozták.
A verseny végén fény lekapcs, két lovas fáklyával tök jó bemutatót dobott össze, még a tűzön is átugrattak. Aztán hogyhogy nem, ők is a földön végezték. Valahogy nem akart semmi összejönni ezen a napon.

Főnök indulót fújt, lemásztunk, felsorakoztunk, indulás haza. Még kaját sem kaptam!





http://www.facebook.com/totovalazuton

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése